CATHARINE MEIJERINK

 

Mijn naam is Catharine Meijerink 

Hobby's: o.a. schilderen, tuinieren en muziek maken. Daarnaast heb ik een grote passie voor de natuur. De liefde voor het schilderen is ooit begonnen met het volgen van een cursus boerenschilderen in Leiden.

Dit resulteerde o.a. in een aantal mooi gedecoreerde dienbladen.

Sinds enkele jaren heb ik het schilderen weer opgevat eerst met aquarelleren en sinds een jaar of drie met acrylverf. Het schilderen in acryl doe ik soms ook met verdikking door het werken met een spatel en gel voor het driedimensionale vlak. Dit geeft weer nieuwe effecten op het doek en dat doe ik graag.

Spannende prachtige kleureffecten bereik ik door te experimenteren met het mengen van verf. Frisse en vrolijke kleuren zijn belangrijk voor mij in een schilderij. De schilderijen stralen een realistische sfeer uit. Mijn onderwerpen worden geïnspireerd door de natuur. Bloemen zijn door mijn vak als hovenier favoriet.

Verder komen bomen en landschappen de laatste tijd wel vaker aan bod. Dieren schilder ik soms om mij in de tekentechniek te bekwamen. Abstract wil ik op termijn leren. Mijn schilderijen heb ik al op diverse plekken geëxposeerd. Via de kunstkring hoop ik in contact te komen met andere kunstliefhebbers om ideeën op te doen

Mijn website : www.catharine-meijerink.jouwweb.nl  

 


E-mailadres: cameijerink@online.nl