Met De Kunstkring een midweek naar Garderen

 

2013

Van maandag 18 Maart tot/met Donderdag 21 Maart vertoefden enkele leden van De Kunstkring voor het derde jaar in een landhuis op Bok's bungalowpark te Garderen. Het was helaas koud en guur. Er werd goed gegeten en gedronken. Het was een vol programma. Dinsdagmorgen leerde Nel Jongsma ons kleien met als thema "vergroten/verkleinen." 's Middags was het thema "50 tinten grijs" o.l.v. Ine Huijbers. Woensdagmorgen vertelde onze fotograaf Klaas van Huizen over fotografie. Het thema " vang het licht ". 's Middags liet Trudy ons experimenteren met ijzerdraad en vlas om vervolgens het gemaakte object in de kalk te dopen. Donderdagmorgen liet Harry ons in pointillistische stijl een stilleven schilderen. Tot slot liet Nicolienne ons 's middags lekker knoeien met wat we in het bos hadden gevonden. Dat werd opgeplakt en zo een compositie gemaakt. Nel Jongsma stond iedere dag in de kou te hakken in een stuk wit marmer.

2012

Van maandag 18 April tot vrijdag 23 April 2012 was de Kunstkring weer een midweek in Garderen. Het was weer een vol programma. Dinsdagmorgen liet Trudy Eijgermans ons verrassend aquarelleren. Ze had op de vensterbank een leuk stilleven opgesteld die we in meerdere stappen op papier moesten zien te krijgen. 's Middags werd o.l.v. Ine Huijbers out of the box geschilderd, n.l. op de manier van een gekozen schilder de omgeving schilderen. Woensdagmorgen leerde Maija Pudele ons een fotomapje maken. De resultaten waren heel mooi. 's Middags kwam Michael Gerbrands van AVU Kunstkader om ons veel te vertellen over pigmenten, kleuren, kwaliteit en kleurmengen. Het was zeer leerzaam en leuk om te doen. Donderdagmorgen kwam Harry Albers op de fiets om ons een collage te laten maken met als onderwerp het huis in het bos. Als afsluiting kregen we 's middags een workshop van Machteld Aardse met Lascaux-verven. Zij was heel enthousiast en nauw betrokken. De opdracht die we kregen was, schilder een ander. Geweldig!!

2011

Van maandag 18 April tot vrijdag 23 April 2011 vertoefden 8 leden van De Kunstkring in een landhuis op Bok's bungalowpark te Garderen. Het was schitterend weer. Er werd goed gegeten en gedronken. Het was een vol programma. Zo leerde Ine Huijbers ons op dinsdagmorgen hoe we een abstract moesten maken. Trudy Eijgermans leerde ons 's middags figuurboetseren met behulp van een model. Maija Pudele leerde ons woensdagmorgen op een boeiende manier hoe je een reliefdruk maakt. Nicolienne Wolf liet ons 's middags objecten bekleden met Dash-klei. Daarvoor werd hout gesprokkeld uit het bos rondom ons heen. En tot slot werd er op donderdag een totempaal gemaakt die voor de expositie "Kunst van Niets" (zaterdag 28 Mei 2011 bij Doortje) zou worden gebruikt.