WERNECK VAN HASELEN

 

Mijn naam is Werneck van Haselen, geboren op 18-11-1955 te Amersfoort. In 1983 getrouwd met Asta, wij hebben geen kinderen.

Wij wonen op de Queekhoven 107 te Amersfoort. In 1978 ben ik na mijn militaire diensttijd begonnen bij Schuitema als assistent inkoper Slijterijgroep. Binnen Schuitema / C1000 heb ik diverse functies bekleed. Sinds 2001 was ik eindverantwoordelijk Changemanager bij C1000 en later bij Jumbo. Sinds 2014 ben ik met Prepensioen. Ik heb in 2017-2018 nog een halfjaar gewerkt bij de Labshop te Apeldoorn als adviseur restauratie en kunstartikelen.

De Labshop is een begrip in de restauratiewereld.

 

− Op mijn middelbare school, de Amersfoortse Berg, heb ik het geluk gehad, dat ik les kreeg van twee bijzonder goede leraren Haagenaars en Otten en lerares Mia Wittop Koning die mijn creativiteit verder ontwikkelden. Daarna altijd al getekend. Het talent daarvoor heb ik geërfd van mijn beide grootvaders.

− Schilderen heb ik pas op veel latere leeftijd ontdekt. Op een verjaardag vroeg mijn nichtje, waarom ga je niet op les? Tegenover haar woont een gediplomeerd docente kunst. Ik heb mij bij Ruth Jutte  aangemeld en daar een aantal jaren les gehad in aquarel, acryl en olieverf. Na Ruth heb ik nog lessen gevolgd bij Coraline Bäcker te Eemnes .

 

− Tevens heb ik daarnaast nog diverse workshops gevolgd o.a. 3-daagse workshop olieverftechnieken door Pieter Keune, locatie “Verfmolen De Zaanse Schans”. Na deze periode en een operatie aan mijn rechterschouder, ben ik weer lessen gaan volgen bij Ruth. Via een collega van Ruth, Erika Reinders ben ik op de Kunstacademie Nunspeet terechtgekomen.

 

Sinds 2016 schilder ik in de groep academisch tekenen en schilderen bij Serob Darbinian. Mei 2019 ben ik afgestudeerd op de Vrije Academie, richting Academisch Tekenen en Schilderen, thema Nederlands Realistisch Impressionisme. Mijn afstudeer werken zij gebaseerd op eigen waarneming in de Polder Hoogland West.

Ook mijn scriptie gaat over dit thema en gebied.

 

Mijn website:

www.vanhaselen.org


E-mail : w.van.haselen@gmail.com