KAREL VAN HOUTEN

                             Expositie bij Hemels

Karel van Houten (1934) uit Hoogland zocht een aantal jaren geleden een nieuwe tijdvulling en kwam bij het schilderen met acrylverf op doek uit. Dit werd voor hem de springplank naar een serieuze liefhebberij, waarbij tot zijn eigen verbazing bleek dat hij het schilderen met "verve" in de vingers had.

Hij schildert nu regelmatig en merkt dat hij daarbij het besef van tijd verliest. De ene keer schildert hij aan de hand van een thema of compositie, dan weer naar waarneming van een landschap of stilleven. In de tijd dat hij het penseel inmiddels hanteert, heeft hij een herkenbaar eigen handschrift ontwikkeld.

De man die bij zijn naderende werkzaam einde een hobby zocht, vond een passie, waarvan hij de vruchten graag aan anderen laat zien, mede ingegeven door zijn in ontwikkeling zijnde opdik-technieken.

Hij schildert voornamelijk figuratief, dat kunnen stadsgezichten zijn, een Venetiaanse Maskerade of eencellige Amobes.

Hij schildert doorgaans wat hemzelf inspireert, meestal in zelf verzonnen onderwerpen. De schilderijen in reliëf, met wit gehouden lijnruimten leveren een persoonlijke stijl op met als basis een mengprocedé van gesso, bakbloem en binder.

Het opdikmiddel droogt helaas erg langzaam en het kost hem moeite om daarvoor geduld op te brengen, want als hij eenmaal bezig is met een schilderij krijgt hij er steeds meer zin in.

Karel van Houten omschrijft zijn manier van schilderen daarom als tamelijk arbeidsintensief.

 

Voor meer informatie bezoek mijn website: www.karelvanhouten.nl


                    Karel exposeert van 3 mei tot 17 mei schilderijen in de etalage van Het Masker 224 

Kathedraal Naturel      Wentelteefjes                 Instrrumentendans       Bezem orgie                 Brein Compilatie 

                                                                        Elk schilderij  € 200,--

                    De Kunstkring Kattenbroek moet het pand Het Masker 224 op 17 mei 2021 ontruimen.


                             Expositie met Kunstkring Kattenbroek te Veenhuizerveld (Putten) September 2018


E-mailadres : karelvanhouten@kpnmail.nl